Zakažite sastanak

Zakažite sastanak





    -

    +

    Svrha sastanka





    * Odaberite vreme sastanka između 10-18h

    5 korisnih ideja za popločavanje kuhinjskih zidova

    02.11.2020. / 0 Komentara

    Mnogo onoga što uzimamo zdravo za gotovo u vezi sa modernom kuhinjom, njenim higijenskim praksama i pripremom hrane relativno su novi fenomeni.

     

    Tekuća voda, unutrašnje vodovodne instalacije, raznovrsna ishrana i moderan raspored u kuhinji vode poreklo iz Viktorijanskog doba. Tada su, slično kao i danas, kuhinjski zidovi uglavnom bili pokriveni pločicama, a glazirane pločice su se obično nalazile iznad radnih ploča zbog svojih higijenskih svojstava. Gornji zidovi ovih prostora sa visokim plafonima bili su okrečeni u belo, kako bi pojačali svetlost i odražavali ideju čistoće. Pločice i danas ostaju najpopularniji izbor za kuhinjske zidove iz više razloga koje ćemo predstaviti u nastavku.

    kuhinjske_plocice_bez

    Prirodna bež 154 x 328

     BOTTEGA CALIZA 120 x 120

    Ideje za dizajn kuhinjskih zidnih pločica za vaš dom

    Kao i sve ostalo u unutrašnjem uređenju, tako je i izbor modernih pločica za kuhinjske zidove danas mnogo raznovrsniji.

    Postoji odgovarajuća kuhinjska zidna pločica za sve ukuse i sve stilove uređenja. Najbolji izbor zidnih pločica za kuhinju podrazumeva one pločice koje kuhinji daju izgled zaokruženog prostora. Kuhinjske zidne pločice trebale bi biti kompatabilne sa kuhinjskom radnom pločom, postoljem i zidnim ormarićima i naravno završnom obradom kuhinjskog poda. U nastavku ćete videti 5 primera keramičkih i porcelanskih zidnih pločica za kuhinju.

     

    # 1 Zidne pločice od mozaika od prirodnog kamena, klasične i suptilne

    Kamen, organski materijal čija se patina s godinama poboljšava, i dalje ima veliku primenu u uređenju prostora.

    Kada se koristi u kući, posebno u kuhinji, pomaže u stvaranju klasičnog ambijenta koji je ublažen modernim aparatima. Kuhinja koju vam predstavljamo sadrži bele mozaik pločice postavljene u pravougaonom kocka stilu koje dopunjuju boju i teksturu bež sive klasične kuhinjske radne ploče.

    Održavanjem različitih materijala u istoj grupi boja postiže se koordinirani i koherentni dekorativni efekat. Ovaj moderan i elegantan pristup imun je na promene trendova i nikada neće izgledati zastarelo.

    CASPIAN GREY CLASSICO BPT 40X80X1.5 LAMPIONE 1L LIGHT 19.2X200X1.5

    # 2 Pločice sa uzorkom za kuhinjske zidove, osvežena tradicija

    Pločice za uzorkom bile su omiljene u viktorijansko doba. Ekonomičan način kombinovanja uzoraka boja unutar iste pločice postao je popularan u javnim i privatnim zgradama.

    Optimalni način upotrebe pločica sa uzorkom je da budu sporadične – odaberite područje unutar kuhinje koje će postati karakterističan zid.

    Na ovaj način se obično pozadina ili kuhinjsko ostrvo mogu učiniti istaknutim, dok se na drugim mestima u kuhinji upotrebljavaju neutralne ili blok boje. Poput ove izrađene cvetne pločice sa plavim, bež i sivim tonovima prikazane u ovom primeru kuhinje u savremenom stilu, sa tradicionalnim zidnim pločicama.

    LS 1L ATLANTA 24.3 x 220 x 0.8 CRAFT FLOWER 14.7 x 14.7 x 0.8 RAFT IVORY 14.7 x 14.7 x 0.8

    # 3 Mozaik kuhinjskih zidnih pločica sa teksturom, 3D umetničko delo

    Da bi skrenuli pažnju na kontrast glatke i grube teksture u savremenoj kuhinji, 3D pločice sa teksturom su inovativna i originalna opcija. Mozaična zidna pločica sa teksturom suptilnog reljefa inspirisana izgledom prirodnog kamena će sigurno privući pažnju svakog ko uđe u prostor.

    U kombinaciji sa brušenim završnim slojem radne ploče ili uređajima od nerđajućeg čelika, pločica pomaže da se učvrsti radni kuhinjski prostor, a igra svetlosti i senke još više ističe obrađene površine tipične za modernu kuhinju.

    Ako se izraze u tonovima neutralnih boja, zidne pločice sa teksturom će imati dug životni vek i lako će se kombinovati sa ostalim završnim obradama u prostoru.

    MOSAICO PRADA ACERO 45X120 PRADA ACERO 120X120

    # 4 Komplementarnost efekta prirodnog mermera sa drugim završnim obradama

    Suptilne teksture prirodnih materijala kao što je mermer u kombinaciji sa završnim efektima poput betona daju iznenađujuće intrigantni dekorativni rezultat.

    Ilustrovane kuhinjske zidne pločice u ovom primeru pružaju okvir koji skreće pažnju na pozadinu i radnu ploču velikog formata od mermera sa Carrara efektom. Kontrast grube teksture betona sa bezvremenskim kvalitetom mermera sa Carrara efektom daje klasičan i neutralan dekorativni efekat.

    CARRARA WHITE 150×300 BOTTEGA ACERO 150X300

    # 5 Stakleni mozaik kuhinjskih zidnih pločica, geometrija i sjaj

    Ukoliko stvarno želite da potrošite dosta novca i postignete izvanredan dizajnerski efekat, nema ničeg boljeg od staklenih mozaičnih pločica. Ova složena geometrijska pločica u krem tonu daje luksuznu i dekorativnu završnu obradu.

    Geometrijski motiv je definisan paralelogramom, kosim pravougaonim oblikom, završni slojevi kombinuju mat i sjajne efekte sa daljim geometrijskim pikselacijama i uzorcima. Ukupni rezultat je dodatno poboljšan refleksijom svetlosti, bilo da je ona prirodna ili veštačka.

    U ovom primeru pločica se koristi vertikalno sa otvorenim policama, u kombinaciji sa neutralnim tamnim ormarićima. Kontrastne boje i efekti stakla daju izuzetno modernu, ali dekorativnu kuhinju.

    RHOMBOID CREAM 29.8 x 29.8 x 0.8

    Podeli

    Ostavi komentar