Zakažite sastanak

Zakažite sastanak





    -

    +

    Svrha sastanka





    * Odaberite vreme sastanka između 10-18h

    Keramičke pločice – Susret tradicije i avangarde

    05.03.2019. / 0 Komentara

    Šare i reljefi na pločicama pružaju dizajnerima enterijera i arhitektama da na kvalitetan, jedinstven i estetski način tretiraju vertikalne i horizontalne površine unutar prostorija. Ali, često se dogodi da takve pločice izgube svoj sjaj jer nisu dovoljno kvalitetne. Zbog toga Vam pomažemo da odaberete najbolje kako bi što duže, uz odgovarajuće održavanje, pločice u Vašim prostorijama zadržale svoju jedinstvenost i predviđenu svrhu.

    Uzorci i šare

    Bilo da se odlučite za Home Concept Porcelanosa monohromne kombinacije, kao što su klasične crno-bele pločice, geometrijski motivi i kompozicije postignute lepljenjem pločica pod određenim uglom, ili tradicionalne plave šarene pločice omiljene na Iberijskom poluostrvu, uspećete da spojite tradicionalnan izgled prostorije sa nesvakidašnjim, avangardnim stilom i da zadržite kvalitet.

    patterned-tiles-06

    Ove neobične keramičke pločice podjednako su pogodne za kuhinje, kupatila i dnevne boravke, kao i bilo koje druge prostorije različitih namena.

    Univerzalna namena

    Upotreba šarenih zidnih i podnih pločica proteže se sve do antičkih vremena u kojima su Rimljani u svoje domaće i javne zgrade izrađivali izvanredne mozaike kako bi prikazivali figurativne i geometrijske motive. U okviru islamske kulture izbegavaju se motivi živih bića, pa su se arhitekte okrenule geometriji kako bi izrazili svoju kreativnost i ukrasili zidove svojih svetovnih objekata koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Čak je i Evropa tokom 17. i 18. veka bila opsednuta kineskim porcelanom i plavim pločicama koje su u stvari donesene u našu kulturu sa Istoka. Sva ova izvanredna nasleđa prošle su kroz generacije i generacije naših predaka i reinterpretirane su u zapanjujućim istorijskim periodima, pa i danas, kada avangardni dizajneri i arhitekte kreiraju savremene prostorije podjednako moćne i zapanjujuće.

    patterned-tiles-09

    Uzorci i šare pločica za zid

    Iluzija dubine i dimenzija može se postići kroz suptilne efekte senčenja, kreiranjem vizuelnih efekata ili jednostavnom upotrebom jedne boje, kao što su Home Concept Porcelanosa zelene pločice ili zidne pločice od plavog uzorka da bi se stvorilo umetničko delo izrađeno na prostornom `platnu´.

    patterned-tiles-10

    Uzorci i šare pločica za pod

    Prilikom odabira dizajna podnih pločica, dizajneri danas mogu imati koristi od bezbroj proizvoda koji su tehnički napredni i estetski lepi. Od jedinstvenosti ponavljanja motiva do avangardnijih i eklektičnijih mešanja, kao i uparivanja motiva na slučajan način koji ipak izazivaju koheziju, pogotovo kada se kombinuje sa pločicama neutralnijih tonova, kao što su zidne pločice sa sivim uzorkom i zidne pločice sa belim uzorkom. A prednost svih Porcelanosa pločica je ta što se gotovo sve mogu međusobno kombinovati bez ikakvih problema.
    patterned-tiles-05

    Kontrast

    Prostorija u kojima se najbolje može uočiti kvalitet i efikasnost podnih i zidnih pločica jesu kupatila. Kada su u kontrastu sa belom sanitarnom opremom, kade, umivaonici za pranje ruku, bidei, tuš kade i wc šolje traže od pločica da budu jedinstvene kako bi celokupan vizuelni utisak bio sofisticiraniji, u ovom slučaju, dvodimenzionalni motivi pružaju savršen kontrast krivinama i kontinuiranim površinama instalacija u kupatilu.

    patterned-tiles-12

    Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć, ili besplatan savet naših arhitekata, pišite nam.

    Podeli

    Ostavi komentar