Zakažite sastanak

Zakažite sastanak





    -

    +

    Svrha sastanka





    * Odaberite vreme sastanka između 10-18h

    Trendovi u enterijeru koji su obeležili 2020. godinu

    30.12.2020. / 0 Komentara

    Polako se bližimo kraju godine i pravo je vreme za retrospektivu trendova koji su preovladali u dizajnu enterijera u 2020. godini.

    A kakva je ovo godina bila! Stručnjaci ističu da će pandemija virusa Covid-19 imati radikalne posledice na poslovanje, druženje i uslove života, pa je samim tim i dizajn enterijera pretrpeo određene izmene. U ovom članku osvrnućemo se na trendove u uređenju doma koji su preovladavali u 2020. godini, koji obuhvataju sve, od boja za uređenje doma do dekoracije.

     

    #01. Kuća je nova kancelarija

    Prvo pravilo za rad od kuće – u vanrednoj situaciji kuhinjski sto postaje radni! 

    Sada kada ovaj trend pretenduje da se ustali, moramo ozbiljno razmisliti o udobnom prostoru za rad u stanu. Pravilan položaj tela, biljka u saksiji i udoban nameštaj su ključ za dobro obavljen rad od kuće.

    lampa
    RETRO BLANCO 10X20

     

    #02. Pametna rešenja za odlaganje

    Dekorisanjem prostora možemo postići zen kada urednost posmatramo kao sastavni element rasporeda. Održavanje prostora urednim funkcioniše samo kada imamo dovoljno prostora za odlaganje, pa tako trendovi 2020. uključuju skrivenu kuhinjsku ostavu, odvojene garderobere i ugradne ormare, police kao dekorativne elemente i nameštaj sa prostorom za odlaganje.

    dnevna soba
    BERNA GREY 80X80

     

    #03. Zelenilo je uvek u trendu

    Biljke u saksiji doprinose kvalitetu vazduha i unose smirenost u životni prostor. To nikada nije precenjeno. Protekle godine ovaj trend je zaokružen printovima, tkaninama i dekorativnim elementima inspirisanim prirodom. Suština je u tome da unesete prirodu u vaš dom.

    zelenilo
    SOHO ACERO 80X80

     

    #04. Eco friendly dekor 

    Karantin nas je podsetio koliko volimo cvrkut ptica i svež vazduh. Održivost nam više nije daleka, već opipljiva i dostižna. Postoji mnogo saveta kako Vaš dom može postati eko-dom, a biofiličan dizajn, parafinski kamin i prirodni materijali doživeli su svoj procvat u 2020. godini.

    enterijer
    FOREST MAPLE 22X90

     

    #05. Zabavite se dekorisanjem kupatila 

    Kupatilo ne mora biti mesto kroz koje projurimo svako jutro na putu do doručka. Ono može postati mesto za opuštanje nakon svakodnevnih obaveza gde možemo uživati pod tušem i ugoditi sebi kao nikada ranije.

    Kupatilo
    TONO Collection by Noken

     

    #06. Moderan dekor dnevne sobe 

    Plišane tkanine, jake boje, metalni akcenti i dodaci su neizostavan deo rastućeg trenda koji šalje poruku “Iskoristi svaki momenat”.

    Mešajte različite stilove, stare i nove, moderne i rustične, i ne zaboravite da ono što je najvažnije jeste priča koja se krije iza svakog enterijera.

    XTONE BERNA ACERO / NYLO NOIR

     

    #07. Upcycling je nova reciklaža

    Sigurno ste već čuli za izraz upcycling. Upcycling znači maksimalno iskoristiti, odnosno, kada je reč o nameštaju, možemo reći udahnuti mu nov život.

    Smanjenje otpada i kupovina “na manje” je sve aktuelnija tema i u uređenju doma, pa je tako i restauracija starog nameštaja sve popularnija. Ukoliko imate stari komad nameštaja koji vam je drag, a ne uklapa vam se uz enterijer, možete mu promeniti namenu, prilagoditi ga svojim potrebama i prostoru i istovremeno oplemeniti svoju dnevnu sobu, kuhinju, kupatilo ili neku drugu prostoriju.

    SMART TANZANIA ALMOND 22X90

     

    #08. Boja od zida do zida

    Godinama unazad dizajneri enterijera su sve odvažniji kada su boje zidova u pitanju. Šta god da je razlog – boje su svuda. Ovo se više ne odnosi samo na zidove, plafon i pod su postali platno sa kojim možemo da se igramo dok uređujemo prostor.

    XTONE MACAUBA BLUE 150X300 / BOTTEGA ACERO 150X150

     

    #09. Imitacija materijala

    Bilo da je u pitanju beton, prirodni kamen, mermer ili drvo, moderna tehnologija nam obezbeđuje verodostojan izgled, bez imalo muke oko održavanja. Zidne obloge, podne obloge, kuhinjske ploče i tuš kabine u kupatilu mogu imitirati prirodne materijale bez uticaja na životnu sredinu.

    XTONE ARIA WHITE PULIDO 154X328

     

    #10. Tehnologija zauzima svoje mesto

    Konferencijski pozivi preko Zoom-a, Netflix i WiFi mreža… Nema sumnje da nam je tehnologija olakšala život u karantinu. Ipak, prostor bez tehnologije je takođe zastupljen. Polica za knjige, trpezarijski sto i spavaće sobe bez tehnologije su itekako u trendu.

    DEVON RIVERA 29.4X120

    #11. Napravite kuhinjsko ostrvo

    Nekada je bar u produžetku kuhinjskih delova bio sveprisutan u stanovima i manjim životnim prostorima. Sada se, međutim, sve češće obeduje na kuhinjskim pločama, takozvanom kuhinjskom ostrvu u visini stola, u centralnom delu kuhinje. Sa ponovnim okupljanjem zajednički obroci su ukusniji na modernom kuhinjskom ostrvu.

    EWOOD CAMEL 150×300 / ARIA WHITE 150×300

     

    #12. Voda i higijena

    Sanitarni priključci na senzor, kao i senzorni dozer za tečni sapun, ubruse, itd iznenada su svuda oko nas i to sa dobrim razlogom. Pored držanja distance i nošenja maski, pranje ruku je neizostavan deo preventive i očuvanja zdravlja.

    TONO SENSOR TAP

     

    #13. Sanitarni elementi u kombinaciji sa dekoracijom

    Kada, tuš kabina i umivaonik zajedno sa ispravno odabranim komadima nameštaja pretvaraju kupatilo u pravu oazu u stanu. To se takođe postiže i mozaičkim pločicama, metalnim akcentima, uklapanjem različitih zidnih obloga, kao i ukrasnim detaljima ili umetničkim delima.

    XTONE CARRARA WHITE

     

    #14. Višenamenske prostorije 

    Nikada nismo toliko očekivali od doma kao tokom rada i školovanja od kuće za vreme karantina. Obezbeđivanje uslova za istovremeno obavljanje različitih aktivnosti postao je fenomen 2020. godine. Kombinujte elemente nameštaja i mesta za odlaganje kako biste bolje iskoristili prostor u sobi.

    TANZANIA WALNUT 25X150

     

    #15. Dobar san 

    Spavaća soba je sveto mesto 2020. godine. Mesto za odmor i utočište bez stresa oko budućnosti. Kvalitetan dušek i umirujuće okruženje ove godine se cene više nego ikada ranije. 

    BOTTEGA ACERO NAT. 120X250 / LUSH WHITE NATURE 120X120

     

    #16. Klasična harmonija i ravnoteža 

    Tokom preokreta skloni smo da se vratimo onome što nam jepoznato. Ove godine ponovo je zaživeo ArtDeco i sve klasično, definisano simetrijom i ravnotežom, u kombinaciji sa čistim linijama i klasičnim proporcijama.

    MARVEL POLISHED 58.6X118.7

     

    #17. Povezivanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora

    Čak i ako je u pitanju samo prozor ili “francuski balkon”, otvoren prostor oživljava 2020. godinu. Nije ni čudo, s obzirom na to da je bašta trenutno najsigurnije mesto za boravak.

    SMART TANZANIA NUT

     

    #18. Kvalitet vazduha i dobra ventilacija 

    Unutrašnja ventilacija i kvalitet vazduha u kući sve više se cene kao deo velnesa i zdravog načina života. Adekvatna zidna ventilacija, prozori, biljke i ovlaživači vazduha su deo ovog trenda.

    MOSA RIVER GREY 120X120

     

    #19.  Beskrajne mogućnosti u igri svetla

    Ako postoji jedan jedini trend u 2020. godini koji će zauvek promeniti dom, to mora biti osvetljenje, kako prirodno, tako i veštačko. Dekorativne zavese, pažljivo ukombinovan pod, zidne i stone lampe naročito ističu osvetljenje prostorije.

    VANCOUVER SAND 25X150

     

    #20.  Prilagođeni enterijeri najveći su novi trend u 2020. godini

    Pre svega, 2020. godina je odgovorna za stavljanje novog fokusa na naše domove, na prilagođavanje naših prostora kako bismo radili, družili se, učili i živeli na način jedinstven nama, našoj porodici i prijateljima.

    SOHO ACERO 80X80

    Podeli

    Ostavi komentar