Zakažite sastanak

Zakažite sastanak





    -

    +

    Svrha sastanka





    * Odaberite vreme sastanka između 10-18h

    IDEJE I TRENDOVI 2019

    22.03.2019. / 0 Komentara

    Elegantne, vizuelno upečatljive i izdržive – Upotreba pločica u kući, bilo da se radi o zidovima ili podovima, u 2019. postala je ustaljena praksa. Tradicionalno, jedinstvene osobine pločica prepoznate su još u periodu antike. Upotreba ostaklenjenih cigli potiče još iz perioda pre nove ere, a najviše dokaza arheolozi su pronašli u Mesopotamiji. Od tada, upotreba pločica proširila se kako na istočne, tako i na zapadne civilizacije, a primeri od davnina još uvek inspirišu.

    Pločice su dugotrajne, vodootporne, higijenski lakše za održavanje, a one kvalitetne zadržavaju svoj sjaj bez obzira na vreme, čineći ih savršenim za kupatila i kuhinje. Međutim, kao materijal za oblaganje, pločice su idealne i pravi trendovi kada je u pitanju oblaganje i drugih delova doma. Razlog tome jeste njihova praktičnost, jer se lako kombinuju sa drugim dezenima, a idealne su i za podna grejanja. One su, takođe, pogodne i za oblaganje nameštaja (stolovi, kuhinjske radne ploče, klupe…), popločavanje dvorišta i drugo.

    Ideje za kuću

    Sa neizmerno mnogo opcija, nikada nije bilo vremena izmeriti šta utiče na identitet doma i utiskivanje ličnog stila života, ali je sigurno da neposredan uticaj imaju pločice kada se nanesu na pod ili zid. Iako se pločice izrađuju od materijala kao što su keramika, porcelan, kamen, metal, pečena glina, staklo… Najčešće korišteni materijali za dom su keramika i porcelan. Asortiman pločastih trendova uključuje mozaik pločice montirane na mreže, 3D i teksturirane pločice, geometrijski oblikovane pločice i štampane pločice sa naturalističkim motivima. Što znači – Mnoštvo ideja za odabir i kombinaciju u domu.

    Wabi-Sabi

    U vremenu u kojem smo svi zabrinuti za životnu sredinu i budući uticaj aktivnosti čovečanstva na planetu, trend prema organskim stvarima sve je popularniji. On se izražava kroz japansku Wabi-Sabi filozofiju – Pristup koji slavi savršenost u nesavršenosti. Pločice koje stvaraju sirove površinske teksture, terakota i neglazirana keramika savršeni su primeri Wabi-Sabi filozofije. Svaka mana jedinstvena je i karakteristična samo pločici kojoj priprada.

    Wabi-sabi

    Tehnologija izrade

    Ako kupujete kvalitetne pločice, slobodno možete da kupite i one tanke – Bez da rizikujete da neće biti izdržive. Danas, tehnologija izrade Porcelanosa tankih pločica obezbeđuje njihovu snagu i izdrživost, a tehnologija digitalne štampe obezbeđuje njihove šare i površinske obrade. Dimenzije ovih kvalitetnih i tankih pločica mogu doseći i do četiri metara, a napredak u tehnologiji izrade Porcelanosa pločica ogleda se u upotrebi istih za oblaganje svemirskih letelica. Izuzetna otpornost i izdrživost Porcelanosa pločica učinili su je idealnom oblogom donje strane letelice, koje izdržavaju i pritisak pri ponovnom ulasku u atmosferu.

    Lagani mermer

    Pojava digitalne štampe omogućila je da se prirodni svet može ponovo reinterpretirati kroz laganiju keramiku. Pa se tako efekti mramoriranja kamena reprodukuju kroz digitalnu štampu na porcelan sa šarenim žilama koje simuliraju najspektakularnije delove prirode.

    mermer-2

    Vodene boje

    Romantični ekspresionistički slikari 19. veka bili su opsednuti prozirnim kvalitetom boja koje se koriste u vodenom rastvoru. Ovaj kvalitet zarobljen je u keramici sa iznenađujućim rezultatima u jednom od najnovijih trendova. Efekat može biti posebno izražen kada se koristi u vlažnim prostorijama kuće kao što su kupatila, tuševi i kuhinje.

    watercolor1

    Metal

    Stvarni metalni ili praškasti pigmenti za izradu metalnih završnih premaza na pločicama, takođe, mogu da utiču na stvaranje identiteta prostorije, kuće, stana… Posebno kada se koriste na delovima zida ili poda. Iako vizuelno muški izgled, lako se može ublažiti dodavanjem biljaka ili drugih dizajnerskih elemenata.

    Metal-1

    Kombinacija tekstura

    Kombinacije boja, tekstura i završnih obrada još jedan je popularan pristup. Što su pločice u većem kontrastu, to bolje. Kontrasti ne moraju da budu samo u vidu boje, oni se mogu postići kombinovanjem 2D i 3D pločica, šarene i ravne, crno-bele kombinacije, mat i polirane…

    kontrasti

    Pločice – Beskrajne mogućnosti

    Da li ste bili inspirisani savremenom pločicom koju ste nedavno videli? Ili Vam je neka istorijska pločica ostavila veliki utisak? Ako jeste, slobodno snimite fotografiju i podelite je sa nama.

    Podelite sa nama Vaše omiljene kutke u prostoriji… Pišite nam.

    Podeli

    Ostavi komentar